21 05 18

Stellar Lumens is een van de meest populaire cryptocoins van dit moment. Stellar wil een decentraal netwerk creëren dat zich richt op het internationale betalingsverkeer. Maar waar kun je Stellar Lumens (XLM) kopen? En hoe kun je het het beste opslaan, wat is de beste Stellar wallet? Dat gaan we je allemaal uitleggen in dit artikel.

Stellar wallet is noodzakelijk

Je hebt eerst een wallet nodig en dan pas kun je Stellar kopen. Je hebt in de cryptowereld de keuze uit een software of hardware wallet. Een software wallet zorgt ervoor dat je munten op een website veilig worden opgeslagen. Als je regelmatig transacties verricht, is dit waarschijnlijk je beste keuze. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

De XLM wallets zijn door Stellar zelf ontwikkeld. Je kunt kiezen uit diverse wallets waaronder StellarTerm, Lobstr en papaya. De benodigde software staat online en installeer je eenvoudig op je computer. Als je Stellar met iDEAL hebt gekocht bij Bitvavo dan kun je dit ook eenvoudig bewaren en beheren in je Bitvavo wallet.

Daarnaast kunt je kiezen voor een hardware wallet. Deze kunnen vaak gebruikt worden voor de opslag van verschillende soorten cryptocurrencies. Hiervoor kun je kiezen als je de cryptomunten vooral ziet als een investering voor langere termijn. Er is veel keuze maar we noemen hier wallets zoals de Ledger Nano S en de Ledger Blue. De eerste lijkt op een USB stick.

De Ledger Blue is een kleine tablet die er wat handiger en moderner uitziet maar beiden zijn even veilig. Controleer voordat je een wallet kiest altijd of hij Stellar Lumens (XLM) ondersteunt. Laat na het handelen geen cryptogeld achter op een exchange, maar maak dit altijd over naar een wallet die je in eigen beheer hebt. Als we puur naar de veiligheid kijken, is een hardware wallet beter. De keuze is aan jou.

Bron: https://bitvavo.com/?locale=nl