8 09 16

hondenvoervantinki

Op de website van Tinki.nl worden de misverstanden over hondenvoeding aangepakt. In dit artikel zal ik ook het een en ander toelichten. Ik vind het namelijk erg interessant om voedingen te vergelijken en wil ik een aantal misverstanden over hondenvoeding noemen die er volgens mij bestaan.

Bio en nature hondenvoeding

Bij de naamgeving van hondenvoeding wordt er veel gebruik gemaakt van de volgende termen zoals bio, nature en eco. In de praktijk merk ik dat baasjes door deze termen aangetrokken worden. Maar eigenlijk zijn deze termen niet echt ergens op gebaseerd.

Bio betekent biologisch en dan zou de hondenvoeding op basis zijn van biologisch vlees en biologische mais. Alleen wanneer er een EKO keurmerk op de zak zit, is het ook daadwerkelijk biologisch.

Natuurlijke grondstoffen

Hondenvoeding zal altijd uit natuurlijke grondstoffen bestaan, want er zit altijd vlees en mais in, producten die dus uit de natuur komen. Echter de toegevoegde vitamines en conserveringsmiddelen worden toch echt wel in een fabriek gemaakt. Dit is eigenlijk dus kunstmatig.

Hondenvoeding waar vitamines aan zijn toegevoegd kan niet 100% natuurlijk zijn. Trouwens bijna geen enkel vlees komt tegenwoordig nog uit de natuur, maar komt uit een stal.

Verse ingrediënten

Wat zijn verse ingrediënten? Het klinkt in ieder geval goed. Ik zou denken dat er dan vlees wordt gebruikt wat niet lang heeft gelegen. Maar wat blijkt: vlees wordt na de slacht eerst een aantal dagen of weken ‘gerijpt’, dus de term ‘vers’ is niet echt bruikbaar voor vlees.

Wat betreft de plantaardige stoffen zoals tarwe en rijst, lijkt het mij niet zo belangrijk of het net geoogst is. Het is droog erg lang te bewaren. Vers lijkt mij wel belangrijk voor groentes en fruit, maar dit zit meestal niet in hondenvoer. Met hondenvoer van Tinki zit je altijd goed.